Teräsrunkoiset riviautotallit ja -katokset

Teräsrunkoiset rakennukset toteutetaan aina eristämättöminä. Vakioratkaisuja ovat niin harjakattoiset, pulpettikattoiset kuin selät vastakkain mallitkin. Katospaikat voidaan myöhemmin muuttaa tallipaikoiksi suoraan lisäämällä vakio kippiovielementti – ilman purkutöitä. Toimitus sisältää rakennuksen pääpiirustukset, asennusohjeet ja kaikki vakiorakenteet kiinnikkeineen perustuksista ylöspäin (ei sisällä kattovesijärjestelmää, kattoturvatuotteita, ankkurointikiinnikkeitä eikä lukkopesiä).

Rakennukset voidaan helpoimmillaan asentaa suoraan liikennealueen rakennekerrosten päälle, mutta itsekantava teräsrunko sopii hyvin myös pilari-, sokkeli- ja teräsbetonilaattaperustukselle. Ankkurointina perustuksiin käytetään tapauskohtaisesti teräskiinnikkeitä tai hitsaamista. Erityistapauksissa seinäelementit voidaan myös mitoittaa maaston mukaisesti. Ahtaille paikoitusalueille on saatavissa paremmin soveltuvia 2-aukkoisia rivikatoksia, jotka asennetaan aina perustuksen päälle. Tarvittaessa myös erikoismallit arkkitehtikuvien pohjalta ovat räätälöitävissä.

Seinäelementtien ulkoverhous on vakiona joko värillistä teräsohutlevyprofiilia tai puuvalmista pystypaneelia, mutta usein julkisivuverhous toteutetaan arkkitehtien suunnitelmien mukaisesti. Ovi- ja seinäverhoiluna voidaan käyttää myös teräsverkkoa tai reikälevyä, joilla saadaan seinä pinta-alaa avoimeksi. Vesikate on kantavaa teräsohutlevyprofiilia, harjakattoisissa värillisenä ja pulpettikattoisissa sinkittynä.

Vakioseinäelementtejä on kolmea eri sarjakokoa, näitä yhdistelemällä saadaan toteutettua esim. reunimmaiset autopaikat leveämpinä. Usein katoksissa väliseinärungot korvataan avoimilla väliseinäkehillä. Talleissa väliseinärungot on mahdollista levyttää umpeen.

Valmiiksi verhoillut seinäelementit ja yksinkertaiset teräksiset kattorakenteet mahdollistavat nopean ja kustannustehokkaan asentamisen.

Toimitussisältö

Riviharja

Rivipulpetti

Rivipulpetti selät vastakkain

Rivipulpetti 2-aukkoinen

Terästallit, pystytyskuvasarja

Vaatimustenmukaisuustodistus

Suoritustasoilmoitus

 

Riviautotalli harjakatolla
Riviautotalli pulpettikatolla
Riviautotalli selät vastakkain
Räätälöidyt autokatokset, kiinteistövarastot ja jätesuojat
Räätälöidyt autokatokset, kiinteistövarastot ja jätesuojat
ARK-kuvien mukainen verhous
ARK-kuvien mukainen verhous